23 april

Amsterdam – IJsland- New York

We vliegen vandaag met Icelandair met een “stopover” op IJsland naar New York. Alles gepakt voor onze 5 daagse reis samen met de kinderen. Een verslag van onze avonturen in woord en foto in ons reisblog New York.

De auto parkeren we bij Airport Parking Services Roelofarendsveen, een bedrijf dat 12 minuten rijden van de vertrekhal ligt. Je wordt met een bus naar Schiphol gebracht. Goedkoper dan parkeren op Schiphol en voor de deur worden afgezet; wel zo prettig. Ondanks de aangekondigde drukte op Schiphol, vanwege de meivakantie, loopt inchecken en douanecontrole snel, dus oponthoud hebben we niet gehad. We eten een broodje en maken ons op om te “boarden”.

IJsland

De vlucht naar IJsland duurt 3 uur. Op Keflavík aangekomen hebben we 1,5 uur om over te stappen. Keflavík airport ligt op het schiereiland Reykjanes en is relatief klein vergeleken met bijvoorbeeld Schiphol. Hierdoor kun je makkelijk nog iets gaan drinken en eten voor dat je aan de laatste etappe begint van 5.45 uur. Tijdens de vlucht van Icelandair is alleen koffie, thee en fris gratis. Voor de maaltijden moet je betalen en er is een “onboard entertainment system”.
Tip: weer op IJsland & noorderlicht op IJsland & wetenswaardigheden IJsland

New York

Het tijdsverschil met Nederland (zomertijd) is 6 uur. Als we aankomen op JFK (afkorting vliegveld New York; John F. Kennedy) is het al donker. Je bagage haal je op na de douane. Er staan 2 rijen, niet al te lang, maar het duurt zeker een uur voordat we er doorheen zijn. Vinger/hand afdrukken… alles wordt grondig gecontroleerd.
Voor de uitgang staan de taxi’s (yellow cab’s) en als er een niet al te veel verkeersdrukte is ben je binnen 40 minuten in “Down Town Manhattan”. Kosten voor een ritje is $ 52 en als je door de tol tunnel rijdt komt en er nog een kleine $ 7 bij. We slapen in The Steward Hotel (7th Avenue), recht tegenover Madison Square Garden. De reden dat we dit hotel hebben gekozen is dat het betaalbaar is en we centraal op Manhattan zitten zodat we niet per se afhankelijk zijn van de bus, metro of taxi om naar de bezienswaardigheden te komen. Met een city trip lopen of fietsen we alles.
Voordat we zijn gaan slapen hebben we 200 meter van ons hotel een pizza gegeten en vervolgens lekker naar bed gegaan.
highlights citytrip naar new york
Tip: als je een tussenstop op IJsland wilt maken, dan mag je bij Icelandair zonder extra kosten een stopover maken van maximaal 10 dagen.
Wil je weten welke reis en route hierin zouden kunnen passen:
5 daagse reis
8 daagse reis
11 daagse reis (1 dag in korter)