25 april

Mister President

Vroeg opstaan want we hebben weer het nodige op ons lijstje staan dat we willen zien. Er is voor de hele dag regen voorspeld, maar dat weerhoudt ons niet om op pad te gaan. We proberen iets meer binnen activiteiten te plannen dan normaal.
De eerste stop is Madame Tussaud, ongeveer 15 minuten lopen van ons hotel, op Broadway. Ook hier profiteren we enorm van de New York Pass, want er staat al een rij bij aankomst, maar we mogen als eerste naar binnen.

Madame Tussaud

Vier verdiepingen met wassenbeelden met als hoofdthema King Kong (25-04-2017). Zeker de etage met thema ” Ghostbusters” was erg leuk. Tussen de wassenbeelden staan echte mensen. Je rekent er niet op dat ze naar je toe komen lopen en aan het schrikken maken. En natuurlijk de nieuwe Minister President Trump hebben ze ook een afdrukje van gemaakt, levens echt; stel ik me zo voor. Over Trump gesproken, welke New Yorker we er ook over spreken; een ieder slaat de handen voor de ogen. Ik maak daar uit op dat de gemiddelde New Yorker er niet zo………
We zijn de in de buurt van Trump Tower, aan de zuidkant van Central Park, dus laten we maar even gaan kijken nu dat we er toch zo zijn.

Trump Tower

Een hoog gebouw, maar de gebouwen die er in de buurt staan zijn indrukwekkender. Het gebouw is met enorme beton blokken gebarricadeerd en bij iedere ingaan staan militairen van tot tot teen bewapend. Als je naar binnen wil moet je eerst door een detectie poort en je tas moet door een röntgen kast, eigenlijk net zoals je door de douane gaat van Schiphol. Eenmaal binnen kun je drie roltrappen op en een kop koffie drinken, dus eigenlijk niet de moeite waard. Aan de overkant van Trump Tower heb je de Armani Store waar je ook een hapje kunt lunchen. Mooi vormgegeven zoals je zou verwachten van Armani, maar ook de prijzen voor de lunchgerechten zijn er naar. We zijn weer buiten en het regent nog steeds, de voorspellingen kloppen dus. Langazaam lopen we door. Een van de zaken die opvalt, als je weer op straat staat in 5th avenue, is de Microsoft Store. Zeker als je kinderen van 3D spelletjes (laatste technologie) houden is dit de zaak voor een (korte:)) stop. Racen, Fruit Ninja, je kan het zo gek niet bedenken, lijkt wel een Game Store.

Fietsen door Central Park

Wat er ook nog op ons lijstje staat is fietsen door Central Park. En met de New York Pass kun je bij een van de aangesloten bedrijven 4 uur lang gratis fietsen huren. Central Park wordt ook wel de longen van New York genoemd en als je hier fietst ervaar je in ieder geval de rust. Geen auto’s, alleen maar sportende mensen. Heerlijk. Een plek voor de New Yorker om even tot rust te komen.
Aan de westkant van het Central Park ligt het American Museum of National History. Fietsen parkeren we voor de deur.

American Museum of National History

Imposante entree met mozaïek van marmer en Dino’s die elkaar te lijf gaan. Erg mooi. Ook hier kun je met de New York Pass gratis en snel naar binnen. Eenmaal binnen kunnen we slecht de chronologie vinden, zoveel gebouwen en etages. Kijkje nemen op de site van het museum klik hier.
Na een lange dag lekker buiten zijn, eten we ’s avonds een hapje in het hotel.