26 april

New York City Trip

De ochtend geeft geen ander weerbeeld dan gisteren. Regen… maar voor de middag is er een zonnetje voorspeld. Zoals alle New Yorkers is ontbijt buiten de deur. Heel New York is er op in gericht en overal heb je ontbijt tentjes. Deze keer ontbijten we om de hoek van ons hotel.
We zijn op de eerste dag langs een aantal bezienswaardigheden gereden en twee daarvan, die we nog niet gezien hebben, zijn de Empire State Building en The Flatiron Building

The Flatiron Building

The Flatiron, aan de noordkant van SoHo, was toen hij voltooid was in 1902 een van de hoogste wolkenkrabbers van New York. Door de bouw (driehoekig) ontstaan val winden die de rokken doen op waaien. In die tijd een ware attractie voor mannen. In Den Haag staat ook een wolkenkrabber van 132 meter hoog met de zelfde vormen; Het Strijkijzer. De architect is geïnspireerd door de bouw van The Flatiron.

Union Square boerenmarkt

Niet al te ver lopen (10 minuten) van The Flatiron Building ligt Union Square. Een gewoon plein met wat bomen en een stukje gras in het midden. Maar op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag wordt dit plein omgetoverd tot een boerenmarkt en kun je hier streekproducten kopen. Voor een groot gedeelte biologisch, heel kleurrijk en kleinschalig.


Klik op de foto om te vergroten

Vanuit Unoin Square lopen we door naar SoHo, een waar paradijs voor m’n dochter want hier zitten bijvoorbeeld winkels zoals Holister, Nike, Adidas en nog veel meer.
Vergeet niet dat New York erg duur is(27-04-2017). Ik weet niet wat de koers gaat doen maar momenteel krijg je voor 1 euro maar 1,05 dollar. Dus de tijden dat je met een lege koffer heen ging en terug kwam met een volle liggen ver achter ons. Maar goed, dat zal ooit wel weer een keer komen.

Dean & Deluca

Een leuke winkel met een enorme verscheidenheid aan producten in SoHo is bijvoorbeeld Dean & Deluca, maar ook hier betaal je weer een aardige prijs voor spulletjes die je koopt.


Klik op de foto om te vergroten

Voor goedkopere boodschappen in het centrum kun je goed terecht bij Jack’s Stores.

Omdat het na de middag meer bewolkt is heeft een bezoekje aan het Empire State Building niet meer zo veel zin omdat je dan toch niets meer ziet.
We eten ’s avonds bij The Smith en lopen vanuit hier naar het hotel. Weer een hoop gezien en aardig wat kilometers in de benen, een heerlijk gevoel. Nu lekker slapen.

 

Je eigen reis verhaal creëren? Creating Stories