27 april

Fietsen in New York

We zijn vroeg opgestaan en naar de westkant van Manhattan gelopen. Je zou denken, als je nog nooit in Manhattan bent geweest, dat er geen gebouwen meer bij kunnen……. Dat is niet zo en na 9/11 zijn er even geen wolkenkrabbers gebouwd. In 2004 bouwde Time Warner aan de zuidwestkant van het Central Park de eerste 2 torens en daarna volgende in rap tempo verschillende andere torens. Er worden op zoveel plekken nog steeds torens gebouwd, indrukwekkend.


Klik op de foto om te vergroten

Eenmaal aan de westkant gaan we op zoek naar onze fietsen verhuurlocatie. De laatste dag willen we nog een aantal bezienswaardigheden langsfietsen (onze vlucht gaat pas om 20:40 uur). De zon schijnt, dus zeker een top dag om er met de fiets op uit te gaan. Ondanks dat New York een hele drukke stad is met veel verkeer heeft de fietser zo z’n eigen plek in het straatbeeld. Betekend niet dat iedere straat een fietspad heeft zoals wij dat kennen in Nederland maar ze zijn er zeker wel. Er zijn plattegronden onderweg waar de fietspaden op staan aangegeven.

We fietsen langs het water richting het zuiden van Manhattan, op weg naar de Brooklyn Bridge. Op het bovendek van de brug hebben ze een fietspad gemaakt. Als je het water blijft volgen kom je er vanzelf en ook kom je dan langs Ground Zero, Freedom Tower en in de verte het Vrijheidsbeeld.

Na wat omzwervingen door Manhattan en een hapje eten in Little Italy komt er een einde aan onze citytrip New York een heerlijk 5 dagen samen met het gezin.

Oh ja, laatste TIP:  neem op tijd een taxi naar de luchthaven JFK. Wij hebben er 2 uur en 10 minuten over gedaan. De taxi chauffeur heeft regelmatig klanten die door verkeersdrukte hun vluchten missen.